למנהלי שיווק ומקבלי החלטות בתחום העיצוב:
איך מחליטים מה יהיה הגודל של המוצר הסופי, האם התמונה תצא טוב בהדפסה, על איזה נייר להדפיס ואיך בוחרים בית דפוס.
1. ניירות באים בגדלים מסוימים. כשבוחרים גודל לעבודת דפוס (לברושור מתקפל, פולדר חוברת או ספר) חשוב להיות מודעים לגדלים האלה ולמשמעות של כל גודל. אם מבינים איך זה עובד אפשר לתכנן את העבודה באופן שיחסוך כסף ללקוח ובזבוז מיותר של נייר.
2. יכול להיות הבדל גדול בין איך שאותה תמונה או עבודה תיראה על מסך המחשב אחד לבין איך שהיא תיראה על מסך אחר, לבין איך שהיא תיראה בהדפסה דיגיטלית לבין איך שהיא תיראה בהדפסת באופסט ואף יותר מכך – אם נשמור על אותה טכניקת הדפסה ורק נחליף נייר – נקבל תוצאות שונות. מעצב גרפי שמתמחה בעיצוב לדפוס מודע להבדלים האלה ויודע מה לעשות כדי להגיע לתוצאה הסופית הרצויה.
3. ישנם בתי דפוס רבים ושונים ולמי שלא מכיר את עולם הדפוס הם נראים דומים מאוד. אלא שלכל בית דפוס יש מכונות בגדלים שונים ובטכניקות הדפסה שונות וכל אחד מהם מתמחה בתחום אחר. חשוב להתאים את בית הדפוס לעבודה שעומדת על הפרק על מנת לקבל תוצאה איכותית.
4. לא נעים להודות אבל חייבים לומר את האמת: יש בהפקות דפוס מסוימות אלמנט של הימור במיוחד אם הגעתם למעצב הרפתקן. אם אין לכם ביד דוגמא של הדפסת הצבע הספציפי של הלוגו שלכם על נייר מיוחד שבחרתם – אי אפשר לדעת איך זה יצא בדיוק. יכולה להיות הפתעה נעימה ולפעמים גם לא. מעצב טוב ואחראי ישתף אתכם בכל שלבי התהליך.
5. בהכנת גרפיקה לדפוס יש הרבה דברים שהמעצב צריך לדעת, להכיר, לקחת בחשבון כדי שבית הדפוס יוכל ״להריץ״ את הקובץ ולקבל תוצאה איכותית.
אחד הרגעים המרגשים ביותר בעבודה של מעצב לפרינט הוא לפתוח קרטון שהגיע מהדפוס ולראות את התוצאה. איזה כיף זה לראות הדפסה יפה, להריח את ריח הנייר ולהרגיש מגע של נייר איכותי. אני מודיעה לכם שהדפוס לא מת – הוא חי ובועט. לפני מספר שנים בחרתי להתמחות בעיצוב לדפוס בלבד ואני שמחה על כך מאוד.
לקבלת הצעה לעיצוב חוברת, מגזין, דוח או כל פרויקט אחר שמיועד להדפסה, צרו קשר עם גלית בטל׳ 054-7917638
או במייל galit@galitazoulay.com